Tuesday, December 30

Hesteg Pain Hesteg Braces

Bismillah. Hari Jumaat lepas, aku ada gi attend appointment kat klinik gigi. Ehm motif mmg jelas nk cabut gigi lah kan. Perasaan cem nak promote klinik tu ada tapi maleh. Sorry lah ek #sorrynotsorrylol. Ok so, ceni, maleh ah nk cite benda yg sebenarnya en straight tu the point jelah. Aku cabut gigi haritu, kata dentist tu gigi aku tu gigi kekal. Nasib lah ye gigi kekal hurrrmmzzzz. Ok thts a lol. Mumula aku kesah gak sbb hellooo nanti aku jd rongak nak takmo lahh. But then, our intention dtg appointment cabut gigi tu actually nk survey pasal braces.

[ok cop cop. braces yg aku nk pakai takde lah segini teruknya. hiasan je ni]

Masa cabut gigi tu en serious like a boss aku duduk atas kerusi patient tu hahaha sbb tak rasa sakit lgsung masa cabut tu. Heheh mestilah tak sakit sbb die dh bagi bius! [lawak ni lawak, gelak lah sikitttt] Masatu pergi sekali dgn maklang aku sekali, so lepas settle cabut gigi pe sume dia tak habis cakap;

"Tak lama lagi sakit lah tu, denyut denyut."

"Skit lagi hilang lah tu bius dia, pastu rasa sakit"

Aku macam, wtf bukan nk bagi supportlah eyyy. Tapi sbb makcik so sabar jelah kan hahaha. Umi tanya doc tu psl braces. So dorg pun bagi response and cite lah procedure sume. Pasal scaling, xray, cabut gigi, acuan braces and etc. Serious ah masatu aku excited macam sial sangat sbb yelah nak pakai braces. Hm engko engko yg gigi lawa boleh pegi mampus lah kalau idop nak kutuk org org yg tak perfect macam engkorg eh, Sorry fr the harsh words, tapi benda dah lumrah au. Back to our topic, aku pun taktahu ah confirm ke tak lagi nak pakai braces. Nak ikutkan aku nk pakai braces sblm masuk sklh au, tapi cem sempat dah. So, takde rezeki lah kan. Hm, ni nak cite sebenarnya, sebenarnya few hours later lepas cabut gigi tu en, mmg betul apa yg maklang aku cakap tu. Dia punya sakit mmg level kaw kaw punya ah aku cakap.


FYI. Harini dah masuk hari keempat and aku still rasa lagi sakit dia. Well, dah reduce lah tapinya dia punya sakit tu. Gusi je sakit. Serious setiap kali denyut denyut, aku selalu terfikir, pehhh ceni ke sakit dia nak pakai braces? Nanti nk cabut gigi lain pun sakit ke eh? Well, i harap sgt tak au sbb gigi yg aku baru lepas cabut ni dia punya akar panjang nk mampus sbb tu sakit. So yang lain akar dia pendek sikit so harap harap lah kurang skit sakit dia. Hehehehe. Kadang tu terasa bertuah gak ah, bertuah tak tentu pasal sbb macam yelah untung ah gigi paling sakit nk cabut aku dh settle, so lain lain tu kira lamsam ah hahahahah. Nmpk tak betapa bengongnya. Ok aku nak tido. Chaw.


No comments: